Evening exterior with Felix

Writer’s cottage

March 2019

Perched among the trees behind the main house, the cottage is designed to be a year-round creative space for one. With floor-to-ceiling windows, its calm, light-filled environment provides just enough space for a typewriter, plenty of books, and a couch. The desk was sourced from a tree that was taken down when the adjoining house was built.

All images by Robin Giese / GRUMPYCORP.

Exterior positioning relative to backyard
Interior from front door
Interior from opposite wall
Exterior siting
Exterior positioning relative to house
Artsy light
Looking up
Trim detail
Winter
Artsy desk+chair shot

Design and construction by Robin Giese / GRUMPYCORP based on design and architecture by BUILD LLC for the adjoining house.

For more about the design and construction process, see the cottage post series.

AutoCAD rendering